Vår historia

Meny keyboard_arrow_down

En stor anledning till att Vinga blev just Vinga beror till stor del av en man som heter Martin, hans son Simon och kusinen Albert.

Martin började driva bolag så fort han blev juridiskt tillåten, sedan dess har han egentligen aldrig slutat. Martins resa kan sammanfattas i bolag som Orust taxi, Orusttrafiken, Nettbuss, Terminal G och Vinga.

Än idag är Martin involverad i Vinga och han funkar fortfarande som en sprudlande idé generator.

Simon och Albert

1985 fick Martin sonen Simon och ganska snabbt förstod man att entreprenörskaps genen hade förts vidare även till honom.

Simon fick precis som sin pappa nöjet att växa upp på den charmiga ön Orust utanför Göteborg. På Orust bodde även vännen och kusinen Albert.

Albert och simon

Startade med sanering

Simon och Albert startade i tidig ålder sina karriärer tillsammans i bussbranschen. Under sommarloven blev de headhuntade till Martins trafikbolag. I tvätthallen fick de sanera de bussar som kom in efter långa dagar i trafiken.

Simon och albert på kontoretNär skoltiden var över bestämde sig kusinerna för att starta egen tvätthall. Efter några år tog de busskörkort och började köra skoltrafik. Senare kom de att starta en egen bemanningsfirma för bussförare.

2008 började det riktiga äventyret, nämligen året då Simon, Albert och Martin bestämde sig för att starta Vinga Bus Partner.

''Vi är i grunden ett litet familjeägt företag som med åren har växt och idag är en organisation fylld av hängivna entusiaster!''

drönarbild på miljö

Vi har växt i kvadratmeter!

Från början hyrde vi ett kontorshotell nära läppstiftet i Göteborg, men det dröjde inte länge innan första spadtaget togs och vi byggde vår egen försäljnings och verkstads anläggning ute i Kungälv.

Idag erbjuder vi allt ifrån sprintrar till dubbeldäckare och arbetar aktivt med eftermarknad, mervärdestjänster och andra spännande projekt!

" Idag är vårt kontaktnät större, organisationen starkare och leverantörerna fler."

Vår process

Vi startar med Förberedelser

Ibland bjuder den upphandlande enheten in trafikföretag och fordonstillverkare till ett samråd innan upphandlingsdokumenten blir offentliga. Genom att vi...

Våra förberedelser

Vi sammanställer krav med rätt fordon i en offert

När vi vet exakt vad beställaren har för krav är det dags för oss att se in i vår egen produktportfölj och matcha ihop kraven med rätt fordon i en...

Din offert

Länge leve tilldelningsbeslut

Beställaren går äntligen ut med tilldelningsbeslutet och vi vet nu vem som har vunnit upphandlingen, nu håller vi bara tummarna att...

Ett tilldelningsbeslut

Avtal och specifikations möte

Vi är noga med att du känner dig 110% trygg med de fordon, tjänster och tillval som beställts, därför träffas vi alltid i detta skede för att gå igenom beställningen...

Avtal och specifikationsmöte

Leverans av ditt fordon

Slutspecifikationen är skickad till våra partners, bussarna är byggda och det är äntligen dags att lämna över nycklarna! Leveranser sker alltid på...

Din leverans

Uppföljning och eftermarknad

Även om vi lämnat över nycklarna till dig så ser vi inte vårt ansvar som avslutat...

Uppföljning och eftermarknad
Förberedelser
Offert
Tilldelningsbeslut
Avtal
Leverans
Uppföljning

Se allt i kunskapsbanken