Vi tar hand om fordonsfrågor i upphandlingen

Meny keyboard_arrow_down

Vi hjälper dig med fordonsfrågor i upphandlingen så att du får mer tid till annat

Efter flera års arbete med stora och små upphandlingar vet vi med säkerhet hur vi kan underlätta processen för våra kunder.

Så här kan en upphandlingsprocess se ut om du arbetar på ett trafikföretag och lämnar en förfrågan till oss-

förberedande-möte-med-kollegor

Förberedelser

Ibland bjuder den upphandlande enheten in trafikföretag och fordonstillverkare till ett samråd innan upphandlingsdokumenten blir offentliga.
Genom att vi är närvarande på dessa möten och håller en god dialog med beställaren skapar vi goda förutsättningar för att kunna leverera rätt produkter och tjänster.

bussar innför upphandling

Upphandlingen blir offentlig

Nu gäller det för oss att så noggrant som möjligt göra oss införstådda med samtliga villkor och specifikationskrav vilket innefattar allt ifrån fordonskrav till leveransvillkor.

‘‘Att behandla en upphandling kan ta allt ifrån en dag till flera veckor beroende på hur omfattande upphandlingskraven är.’’

personer-i-en-buss

Vid frågetecken

I vissa upphandlingar förekommer det specifikationskrav som kan vara svårtolkade eller svåra att uppfylla i verkligheten.

Vi försöker snabbt identifiera och lösa dessa avvikelser men i vissa fall tar vi frågan vidare.

två-män-pratar-glatt-i-buss

Offert till dig

När vi vet exakt vad beställaren har för krav är det dags för oss att se in i vår egen produktportfölj och matcha ihop kraven med rätt fordon. Det förslaget sammanställer vi i en offert ihop med förslag på finansieringslösningar och serviceupplägg.

När samtliga parter är nöjda med offerten är det dags för dig att skicka in det fullständiga anbudet till beställaren som i sin tur får det stora nöjet att besluta vilken anbudsgivare som bäst matchar kraven och prisbilden.

Tilldelningsbeslut

It is time!

Beställaren går äntligen ut med tilldelningsbeslutet och vi vet nu vem som har vunnit upphandlingen, nu håller vi bara tummarna att beslutet inte blir överklagat.

möte-med-kollegor

Avtal & Spec möte

Det är nu tid att skriva avtal och göra en slutspecifikation.

Vi är noga med att du känner dig 125% trygg med de fordon, tjänster och tillval som beställts, därför träffas vi alltid i detta skede så att vi gemensamt kan gå igenom beställningen, lyssna på önskemål och finslipa de sista pusselbitarna.

‘Om du vill är det nu även ett ypperligt tillfälle att åka på fabriksbesök till någon av våra fabriker i Spanien, England, Turkiet, Polen eller Kina.’’

leverans-av-en-buss

Leverans

Slutspecifikationen är skickad till våra partners, bussarna är byggda och det är äntligen dags att lämna över nycklarna!

Leveranser sker alltid efter dina önskemål gällande leveransdag, leveransplats och genomgång av fordon.

Rolf-står-vid -en buss

Uppföljning och eftermarknad

Även om vi lämnat över nycklarna till dig så ser vi inte vårt ansvar som avslutat.

Förutom våra obligatoriska uppföljningar så finns vi med som en hjälpande hand när det kommer till service, reservdelar, reparationer, eller övriga kringtjänster som kan dyka upp.

Har du en annan eftermarknadslösning ser vi givetvis till att du hamnar i goda händer med rätt kontakt.

Vill du ha hjälp med fordonsfrågor?

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om hur vi arbetar med upphandlingar och hur vi kan underlätta arbetet för dig.

Kontakta oss

Mejla eller slå en signal så hittar vi bästa lösningen för dig.

E-post: info@vingabuspartner.se
Telefon: 070 252 17 54

Kunskapsbanken

Se allt i kunskapsbanken